Blå Huset Hotell Umeå AB
U&Me
Balticgruppen söker Receptionschef till nyetablerede Stora Hotellet & U&Me

1 plats

Balticgruppen söker hängivna, framåtsträvande och tongivande människor till våra nyetableringar Stora Hotellet, Gotthards Krog, U&Me och Kulturbageriet i Umeå

Efter en omfattande restaurering kommer stadens stadshotell, det historiskt spännande sjömanshuset Stora Hotellet (www.storahotelletumea.se), anno 1895, snart återinvigas. Men nu i en mer saltstänkt och praktfull skrud. Hotellet har 81 rum och sviter, lounge och mötesplatser och ingår i Worldhotels.

I direkt anslutning till Stora Hotellet, hittar vi Gotthards Krog (www.gotthardskrog.se). Stadens nav för samvaro, fest och representation med mat- och dryck från världens alla hörn och hamnar.

Med 162 rum på nybyggda U&Me (www.umehotel.se) skapas en helt ny hotellupplevelse i Umeå.  Med U&Me finns ambitionen att för alltid förändra synen på hotellboende.

I Väven (www.väven.se), som binder samman hotellen och Gotthards Krog, ligger Kulturbageriet (www.kulturbageriet.se). I det lilla hantverksbageriet trängs både hotellgäster och Umeåbor i doften av nybakat bröd.


Receptionschef

Vi söker en Receptionschef med ansvar för att bygga upp och driva receptionsfunktionen för två hotell med fokus på värdskap, kundservice och en välfungerande drift.  I din ledarroll ansvarar du för Stora Hotellets reception, gästservice, lobby, säkerhet, fakturering och två konferensrum.  Dessutom är du som Receptionschef ansvarig för att utforma och driva den elektroniska check-in/check-ut-funktionen på U&Me.   

Vi letar efter en kvalitetsdriven ledare som kan inspirera sitt team att leverera service på en mycket hög nivå, vilket bidrar till gästens helhetsupplevelse.

Som receptionschef ansvarar du för att rekrytera, utbilda och leda receptionisterna.  Du rapporterar till Hotelldirektören och har ett nära samarbete med Executive Housekeeper (Husfru) och Revenue & Bokningschef.  

 

Personprofil och bakgrund

Eftersom rollen innefattar uppstart, öppning och drift av två nya hotell söker vi dig med följande profil och bakgrund:

·       Tidigare erfarenhet som Receptionschef från hotell eller kryssningsfartyg

·       Erfarenhet från verksamhet känd för hög kvalitet och gästservice

·       Dynamisk ledare och teamplayer

·       Proaktiv och kommersiell med entreprenörsanda

·       Kunnig i hotellsystem och IT

·       Är flexibel, handlingskraftig och får rätt saker gjorda

·       God kommunikatör och erfarenhet av att utbilda personal

·       Socialt kompetent och engagerad

·       Erfarenhet från tidigare igångsättande eller öppning är ett plus

 

Vi värderar personlighet, engagemang och attityd. Dessa egenskaper ser vi gärna speglade i din yrkeskunskap, i känslan för ditt team och som fokus för den övergripande gästupplevelsen.


Kort om Balticgruppen

En familjeägd koncern som utöver hotell- och restaurangverksamheten äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i Umeå. Totalt arbetar cirka 70 personer inom koncernen, som omsatte närmare 1 miljard kronor år 2012.

Balticgruppen är även starkt engagerade i stadens kultur- och idrottsliv, utbildningsväsende och inom forskningen.

 

ANSÖKAN


Det går inte längre att söka denna tjänst då ansökningstiden har gått ut!