Amnesty International


Amnesty söker sakkunnig inom mänskliga rättigheter och diskriminering

1 plats

Amnesty söker sakkunnig inom mänskliga rättigheter och diskriminering

Amnesty International är en global rörelse med 2 miljoner medlemmar och givare, drygt 100 000 finns i Sverige. Under ett år agerar ytterligare 5 miljoner människor runt om i världen för att mänskliga rättigheter ska gälla alla alltid. Vill du jobba i en organisation med visionen om en värld där varje människa åtnjuter dessa rättigheter? Vill du arbeta för frigivandet av all världens samvetsfångar? Delar du vår uppfattning att dödsstraff alltid är ett brott? Liksom all form av tortyr! Vill du hjälpa oss att arbeta för flyktingar, migranter och andra människor över hela världen som utsätts för diskriminering? Vill du arbeta för att Sverige inte exporterar vapen till länder där grova kränkningar av de mänskliga rättigheterna förekommer? I så fall, vill vi att du blir en av oss!

Tjänsten sakkunnig mänskliga rättigheter och diskriminering finns inom avdelningen Opinion och påverkan. Tjänsten är ny och det finns utrymme för utveckling. Svenska sektionens arbete mot diskriminering fokuserar för tillfället på att uppmärksamma och stoppa diskriminering mot romer i Europa och mot HBTQI-personer. Utsatta EU-medborgare är också en viktig fråga. I tjänsten ingår även att bevaka digitala rättigheter,  integritetsfrågor och mer specifikt massövervakning. Framöver kan även andra frågor komma att ingå I tjänsten. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

 

Hvudsakliga arbetsupgifter

- vara sakkunnig och utveckla arbetet vad gäller diskriminering och integritetsfrågor/digitala rättigheter samt ansvara för löpande omvärldsbevakning

- ansvara för det löpande påverkansarbetet samt vara talesperson inom området

- delta i nätverk inom sakfrågeområdena

- delta i seminarier, hålla föreläsningar och utbildningar

 

Dina kvalifikationer

- djup kunskap om och flerårig praktiskt erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter och folkrätt

- djup kunskap om och flerårig erfarenhet av att ha jobbat mot diskriminering i Sverige och i världen

- flerårig erfarenhet av påverkansarbete och nätverkande

- vana av och förmåga till snabb kunskapsinhämtning, att analysera och sammanställa information

- tala och skriva engelska och svenska obehindrat

- vana av att hålla föreläsningar och utbildningar

- relevant akademisk utbildning eller motsvarande

Personliga egenskaper

- vana av att arbeta självständigt

- analytisk och strategisk

- bra på att samarbeta

- prestigelös


Meriterande

- kunskap om massövervakning i Sverige och världen

- vana av mediarelationer


Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Vi tillämpar provanställning, sex månader, gällande alla tillsvidareanställningar. Vi kommer främst att titta på sökanden som vill arbeta på vårt regionkontor i Malmö. Regelbundna resor till Stockholm förekommer. Kvälls- och helgarbete förekommer i viss utsträckning. Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 3 april 2016 i första hand via www.amnesty.se (vi tar ej emot ansökningar via e-post). Har ni frågor gällande tjänsten vänligen kontakta HR-ansvarig Katja Lefwerth på katja.lefwerth@amnesty.se alternativt 08-729 02 11. Fackligt ombud för Unionen är Malin Österberg (0707-44 16 70) och för SACO Kathleen McCaughey (08-729 02 57).


ANSÖKAN

Kontaktpersoner
Katja Lefwerth, 08-729 02 11, HR


Det går inte längre att söka denna tjänst då ansökningstiden har gått ut!